Gespecialiseerd in Cortenstaal
Ruimer Assortiment in 2019
Gratis Bezorging in NL
Scherp geprijsd

Onderhoud en accessoires

Cortenstaal onderhoud

Cortenstaal heeft geen vast onderhoud nodig. Simpel gezegd, het product wordt in de tuin geplaatst en de natuur doet haar werk. Het product begint na 4 à 5 maanden te roesten en is ‘uitgeroest’ na zo’n 1 à 2 jaar. Dit roestproces is te beïnvloeden en kan versneld of gestopt worden.

Versnellen en gelijkmatiger laten roesten is mogelijk met een zout of zuuroplossing. Voor zout, volstaat keukenzout en bij zuur kan worden gedacht aan azijn of zelfs karnemelk. Meng dit met water in een plantenspuit en spuit het product in.          

Corten kan water afgeven en is niet bestand tegen natte bladeren, deze versnellen namelijk corrosievorming doordat het proces van nat worden en opdrogen wordt versneld. Wanneer het roestproces wenst gestopt te worden door last van het roestwater of wanneer het product de gewenste roestkleur heeft gekregen, dan wordt daarvoor Cortenstaal Vernis gebruikt.

Staalborstel
Not rated
STAALBORSTEL 3-RIJ
€2,00
Lyonder (verfkwast) voor vernis Cortenstaal
Not rated
Professionele gebogen lyonder, zwart chinees varkenshaar 54-20
€9,00
Cortenstaal Vernis
Not rated
Cortenstaal Vernis zorgt ervoor dat het roestproces stopt en het materiaal geen roestwater meer af geeft. De vernis brengt tevens een diepere roestkleur aan het cortenstaal, wat zorgt voor een krachtige intense kleur.
€28,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »